У Раді сперечаються щодо легалізації азартних ігор

У Раді сперечаються щодо легалізації азартних ігор

Укрінформ
Фракція Блоку Петра Порошенка наразі обговорює можливість підтримки законопроекту № 3632 про детінізацію ринку азартних ігор, проте більшість все ж таки схильна підтримати документ.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко.

"У нас є депутати, які це (легалізацію грального бізнесу - ред.) не підтримують, але в цілому фракція підтримує, бо ми розуміємо, що цей вид діяльності, на жаль, і так існує, є підпільні казино, які кришують якісь силовики, тому, можливо, такі речі правильніше, щоб були під наглядом, щоб держава від цього отримувала дохід. Тому ми розглядаємо можливість ухвалити цей закон", - сказав він.

На свою чергу, народний депутат з фракції "Народний фронт" Остап Семерак зауважив, що його однопартійці, хоч і обговорювали законопроект, та ще не прийняли остаточного рішення, підтримувати чи не підтримувати легалізацію грального бізнесу. При цьому він зазначив, що сам особисто погоджується з необхідністю такого кроку щодо детінізації азартних ігор.

"Ми обговорювали цей законопроект. Це є один з тих законів, які передбачені для наповнення бюджету в наступний і подальші роки. Моя особиста позиція, що незважаючи на заборону ігрового бізнесу, він і надалі існує і працює в Україні нелегально. Його заборона не вирішила ті проблеми, які передбачалися законом", - розповів Семерак.

Він висловив переконання, що законопроект все ж таки буде підтриманий у Верховній Раді, хоча дискусії будуть складними.

"Швидше за все, парламент проголосує на підтримку цього закону, але я прогнозую, що тяжко він буде проходити, тому що йдуть внутрішні дискусії", - підкреслив народний депутат.

Водночас Семерак наголосив, що до отримання ліцензій на ведення азартних ігор потрібно поставити серйозні умови та забезпечити дієвий контроль за такими організаціями.

"Окремо, очевидно, цей законопроект треба доопрацьовувати з точки зору суспільно-гуманітарної складової, щоб робити профілактику убезпечення втягування людей, особливо молодих, у цю сферу... Легалізація чи нелегалізація, на жаль, не впливає на існування такого явища, тому думаю, що повинна бути окрема програма боротьби і профілактики з таким психологічним захворюванням, яке є в Україні, і, зрештою в усьому світі теж", - додав Семерак.

Разом із тим, голова парламентського податкового комітету Ніна Южаніна розповіла, що профільний комітет на своєму засіданні ще не розглядав відповідний законопроект про детінізацію азартних ігор, тому вона не знає, чи знайде він необхідну кількість голосів у сесійній залі.

"Ми навіть на комітеті його (проект закону № 3632- ред.) не розглянули. Ми вирішили, що одночасно розглядатимемо всі законопроекти (пов'язані з бюджетом - ред.) і потім будемо приймати рішення", - наголосила Южаніна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-