У Раді просять Яресько роз'яснити, хто писав Податкову реформу

У Раді просять Яресько роз'яснити, хто писав Податкову реформу

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності направив депутатське звернення міністру фінансів щодо інформації про розробку податкової реформи іноземною компанією.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Сергія Рибалки, яке передане Укрінформу.

«Мені, як народному депутату України, зі ЗМІ стала відома інформація щодо залучення Кабінетом Міністрів України, та Міністерством фінансів, зокрема, іноземних приватних компаній до розробки податкової реформи», - заявив народний депутат.

У ряді ЗМІ було опубліковано інформацію, надану народним депутатом України Олександром Кіршом, про те, що розробкою змін до Податкового кодексу займалася компанія PriceWaterHouse, що купила франшизу у відомої аудиторської компанії PricewaterouseCoopers, пише Рибалка.

Він просить надати вичерпну інформацію, чи залучалися міжнародні спеціалісти та компанії до розробки податкової реформи чи проекту Державного бюджету України на 2016 рік. Народний депутат також запитує, чи укладались офіційні угоди про надання послуг з міжнародними спеціалістами та компаніями щодо розробки податкової реформи чи інших законопроектів.

«У випадку залучення міжнародних спеціалістів та компаній, вказати причини та передумови таких рішень з боку Мінфіну та Уряду», - запитує Рибалка.

Також голова фінансового комітету просить надати кошторис витрат з державного бюджету на отримання консультаційної та експертної допомоги з боку недержавних установ в розробці змін до Податкового кодексу чи інших законопроектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-