Глава МВС каже, що його місце Грицаку

Глава МВС каже, що його місце Грицаку "не світить"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков упевнений, що Верховна Рада не знайде голосів за його відставку.

Так він прокоментував інформацію DT.UA про те, що під Новий рік готується заміна голови СБУ Василя Грицака на нинішнього заступника глави Адміністрації Президента з питань безпеки Андрія Таранова, а Грицака при цьому готують на місце глави МВС.

"А голоси (у Верховній Раді. - Ред.) є? ... Готовий БПП створити коаліцію без Народного фронту? Думаю, математично це складно. Вони не готові до коаліції з "регіоналами" або, скажімо акуратно, з комерсантами від "регіоналів", тому що це - електоральна смерть. Чи вони хочуть, щоб Народний фронт пішов з уряду, але залишився в коаліції і ніс би при цьому політичну відповідальність за їхнього Прем'єра?" – сказав міністр в інтерв'ю виданню.

Аваков заявив, що якщо представники Народного фронту вирішать піти з уряду, то парламентська фракція перейде в опозицію. "Це призведе до розпуску парламенту і дострокових виборів", - сказав він, зазначивши, що від цього "деструкція тільки зросте".

 "І, отже, у нас немає іншого вибору, крім як зціпити зуби і домовлятися для продовження хоч якогось позитивного процесу. Це складно, але треба продовжувати. Слід уникати різких заяв і не намагатися один одного перетискати", - заявив глава МВС.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстровано проект постанови про відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-