Аваков готовий затримати Фірташа за банк

Аваков готовий затримати Фірташа за банк "Надра"

Укрінформ
Олігарха Дмитра Фірташа затримають в аеропорту відразу ж після прибуття в Україну.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у інтерв'ю DT.UA.

"Він хоче в Україну, бо у нас не передбачена екстрадиція. Але ми разом із ФБР уже знайшли баланс. Відповідно до ст.597 КПК у разі міжнародного правового звернення ми можемо його затримати на 40 днів, згідно з Міжнародною конвенцією боротьби з корупцією, за наявності ордера. Екстрадиції може й не бути, проте ми спочатку його заарештовуємо, а потім американці, наприклад, ухвалюють рішення про передання справи нам. Ми можемо прийняти справу і засудити його тут, а можемо й не зробити цього", - сказав він.

За словами міністра, мова йде, зокрема, і про банк "Надра", де є особисто Фірташем підписана і не виконана гарантія на мільярди гривень. "Гроші, як ви знаєте, з цього банку були виведені, величезна кількість людей по всій країні постраждала, і бюджет отримав величезну пробоїну. Тому ми дуже серйозно ставимося до цього провадження", - сказав Аваков.

Він також нагадав, що МВС звинувачує групу підприємств Фірташа Ostchem у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. "Щодо Остхема ми досягли чудових результатів. Ми, точніше НАК "Нафтогаз", домовилися з Фірташем, і він віддасть державі близько 4 млрд грн. Коли ми "притиснули" його аргументами, він уклав з НАКом угоду і почав віддавати гроші. 1,8 млрд він вже віддав. Коли він віддасть усе, юристи оцінять, чи є далі склад злочину", - каже керівник МВС.

Нагадаємо, що 25 листопада ЗМІ поширили інформацію, що Фірташ планує повернутися в Україну найближчим часом. Однак 1 грудня він вирішив відкласти своє повернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-