У Меркель запевняють, що Росія нічого не виторгує в ЄС

У Меркель запевняють, що Росія нічого не виторгує в ЄС

Ексклюзив
Укрінформ
ЄС не має наміру пов'язувати між собою конфлікти в Україні та Сирії через участь у них Росії.

Про це заявив у Берліні член комітету із закордонних справ бундестагу, уповноважений уряду ФРН з питань співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства Гернот Ерлер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«При усій зацікавленості у тому, щоб Росія допомагала у питанні завершення громадянської війни в Сирії та зниження таким чином потоку біженців, ми не плутатимо це питання з конфліктом в Україні», - сказав Ерлер, зустрічаючись з представниками громадянського суспільства двох країн.

«Не буде ніякого змішування цих двох конфліктів. І ніколи не буде ніякої знижки Росії. Ми очікуємо від неї реалізації усіх 13 пунктів Мінських угод», - запевнив він.

Політик нагадав, що ЄС вирішив пов'язати економічні санкції проти Росії з виконанням Мінського процесу. Ці санкції буде продовжено ще на півроку, «однак потім дуже чітко дивитимуться: хто, коли і як виконуватиме ці 13 пунктів, а хто не виконує, і від цього залежатиме і майбутнє цих санкцій і усіх відносин ЄС з Росією та Україною».

Водночас він визнав, що у зв'язку з тим, що в центрі уваги тепер інша територія - Сирія, ситуація ускладнюється. «Відкрито хочу сказати, що ми в Німеччині сподіваємося, що роль Росії в цій кризі буде конструктивною, тому що ми знаємо, куди  потрапляють усі ці біженці. Але пріоритетом німецької європейської політики залишається завершення бойових дій на сході України», - акцентував німецький політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-