Соболєв каже, що «мотлох, туфта та «висяки» від ГПУ Ситнику заважатимуть

Соболєв каже, що «мотлох, туфта та «висяки» від ГПУ Ситнику заважатимуть

Укрінформ
Тисячі томів справ, які зараз знаходяться у Генпрокуратурі, можуть суттєво знизити ефективність роботи антикорупційних органів при передачі їх до Антикорупційного бюро.

Про це у четвер на засіданні Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції заявив керівник Антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як мені повідомив антикорупційний прокурор, (першою. - ред.) прийнята справа по Лазаренку, яка лежала нікому не потрібна, а зараз цю справу вперше передають в Антикорупційне бюро. Тому є ризики, що тисячі томів, які будуть передані від ГПУ, суттєво знизять ефективність роботи»,- сказав Ситник.

У свою чергу, голова комітету з протидії корупції Єгор Соболєв підкреслив, що такі справи слід залишати у Генеральній прокуратурі, а антикорупційні органи можуть звертатися до них за необхідності.

«Всі ці 22 тисячі томів..., весь мотлох, туфту та «висяки» треба залишати там, де вони були створені, а реально важливі розслідування можуть взяти нові правоохоронні органи»,- сказав Соболєв.

Як повідомлялось, 1 грудня усі корупційні справи мали бути передані з Генпрокуратури до Національного антикорупційного бюро, яке, за словами Президента Порошенка, було "сформоване за прозорою процедурою за участі наших партнерів зі США та ЄС".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-