Турчинов звинуватив Росію у зриві обміну військовополоненими

Турчинов звинуватив Росію у зриві обміну військовополоненими

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов звинуватив Росію в зриві обміну військовополоненими "всіх на всіх".

Про це він заявив у четвер на полігоні Нацгвардії у Нових Петрівцях, що на Київщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія надто затягнула повернення незаконно захоплених наших військових. І ми вимагаємо, щоб без будь-яких торгів усі захоплені військовослужбовці України були негайно повернуті до України. Тут не може бути ніяких ігрищ, тому що це життя людей", - сказав він.

За словами Турчинова, обмін "усіх на всіх" не є ініціативою президента Росії Володимира Путіна, а це рішення прописано в Мінських угодах.

"І, на превеликий жаль, саме російською стороною цей дуже важливий сегмент Мінської угоди був зірваний до сьогодні", - наголосив він.

Водночас, Турчинов підкреслив, що українська сторона готова діяти в межах домовленостей. І повернення якнайшвидше живими всіх громадян України, захоплених Росією та підконтрольними їй бойовиками, на Батьківщину залишається головною задачею для керівництва країни.

"Для цього ми будемо задіювати всі наші можливості", - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-