Президент створив і очолив Міжнародну дорадчу раду

Президент створив і очолив Міжнародну дорадчу раду

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Міжнародної дорадчої ради.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Раду утворено як консультативно-дорадчий орган при главі держави, який має сприяти впровадженню реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду", - йдеться у повідомленні.

Указом затверджено положення про Міжнародну дорадчу раду, а також її персональний склад. Головою Ради є Президент, його заступником – глава АП Борис Ложкін.

"До роботи у складі ради запрошено досвідчених авторитетних міжнародних діячів, зокрема, Карла Більдта, Ентоні Блера, Елмара Брока, Мікулаша Дзурінду, Ентоні Ебботта, Александра Кваснєвського, Бернара-Анрі Леві, Андерса Ослунда, Андерса Фог Расмуссена, Штефана Фюле", - зазначили у прес-службі.

Основними завданнями Ради визначено обговорення проблем розвитку держави та найважливіших аспектів зовнішніх зносин, вироблення за результатами обговорення відповідних рекомендацій; обговорення процесу впровадження в Україні реформ, підготовка пропозицій і рекомендацій щодо визначення напрямів та механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду; подання пропозицій щодо розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ та інших консультативно-дорадчих органів, утворених Президентом.

Дорадча рада має право одержувати від міністерств, інших центральних та місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій необхідні інформацію, документи чи матеріали. Також вона може утворювати робочі експертні комісії чи групи, залучати до обговорення питань представників органів влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, експертів.

Зазначеним указом ліквідовується Дорадча міжнародна рада реформ та визнаються такими, що втратили чинність, укази Президента № 78 від 13 лютого та № 268 від 13 травня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-