Керрі нагадав Лаврову, від чого залежить зняття санкцій з РФ

Керрі нагадав Лаврову, від чого залежить зняття санкцій з РФ

Укрінформ
Зняття санкцій з Росії безпосередньо пов'язане з виконанням нею Мінських домовленостей.

Про це держсекретар США Джон Керрі вкотре нагадав президенту РФ Володимиру Путіну і главі російського МЗС Сергію Лаврову, пишуть "РИА Новости".

"Необхідно зробити кроки, що стосуються імплементації Мінських домовленостей і продовжувати зусилля для того, щоб вирішити конфлікт в Україні. Ми погодилися в тому, що нам потрібно продовжувати двосторонні оцінки, за якими домовилися. Чим швидше будуть імплементовані Мінські угоди, тим швидше можуть бути скасовані санкції США і Євросоюзу", - сказав Керрі.

Також він відзначив певний прогрес у зближенні позицій щодо Сирії.

"Ми знайшли деякі області згоди, говорили про складність класифікації терористичних груп. Я не можу зараз говорити про те, про що ми домовилися на двосторонній основі... Але ми зблизили позиції в тому, що стосується цих труднощів, того, як з ними справлятися. Ми, безумовно, згодні з тим, що ИГИЛ і Ан-Нусра ("Джебхат ан-Нусра", - ред.) знаходяться за рамками цього (переговорного, - ред.) процесу. Всі з цим згодні, це одностайна думка", - заявив Керрі.

При цьому американська сторона висловила стурбованість тим, що Росія завдає удари не за ИГИЛ, а по сирійській опозиції.

В результаті зустрічі сторони домовилися продовжити двосторонній процес, в тому числі на рівні заступників зовнішньополітичних відомств «Нуланд-Карасін».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-