Обстріл турецького судна є відповіддю на збиття Су-24 - український дипломат

Обстріл турецького судна є відповіддю на збиття Су-24 - український дипломат

Укрінформ
Сьогоднішній інцидент в Егейському морі, коли російський сторожовий корабель відкрив вогонь по турецькому сейнеру, є відповіддю РФ на збиття Туреччиною Су-24.

Таку думку висловив український дипломат, юрист-міжнародник Вадим Трюхан в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це якраз у репертуарі Росії. Вона намагається не залишати без відповіді жодних дій, які, з точку зору керівництва Росії, наносять шкоду її репутації. Якби не було збито Су-24, не було б цього інциденту. Прямий зв’язок прослідковується дуже чітко», - сказав Трюхан.

Він припустив, що за цією подією навряд чи будуть конкретні військові дії, але і надалі РФ намагатиметься помститися за збитий літак тишком-нишком. Звісно, додав експерт, НАТО та провідні держави світу вкотре висловлять занепокоєння, а також закликатимуть Росію уникати агресивних дій стосовно Туреччини.

Крім того, вважає, Трюхан, сьогоднішній випадок матиме вплив під час вирішення питання щодо збереження санкцій проти Росії у зв’язку з агресією щодо України, а також на визрівання рішення про накладення додаткових санкцій.

«Рано чи пізно, як показує історія розв’язання великих збройних конфліктів, Росія може наразитися на відповідь на свої агресивні дії. І от тоді дійсно можуть виникнути не просто загрози широкомасштабних воєнних дій. На жаль, світ зробив ще один крок у напрямку до третьої світової війни. Зараз уже необхідна консолідована реакція світової спільноти, яка би показала Росії, що такі інциденти не будуть залишатися без уваги», - наголосив юрист-міжнародник.

Нагадаємо, сьогодні екіпаж російського сторожового корабля "Сметливый" в Егейському морі відкрив попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї у напрямку турецького сейнера "на відстані гарантованого неураження". За даними Міноборони РФ, турецьке судно не відповідало на запити, і вогонь був відкритий для попередження зіткнення.

Вранці 24 листопада Туреччина збила російській військовий літак Су-24, який порушив її повітряний простір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-