ООН занепокоєна залякуванням спостерігачів на Донбасі

ООН занепокоєна залякуванням спостерігачів на Донбасі

Укрінформ
ООН занепокоєна триваючими обмеженнями доступу спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в окупованих регіонах Донбасу, а також залякувань, які надходять на їхню адресу.

Про це заявив перший заступник Генерального секретаря ООН Ян Еліассон під час засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, щоб Спеціальній моніторинговій місії (ОБСЄ. – Ред.) був наданий повний та безперешкодний доступ до всіх районів відповідно мандату. Я глибоко занепокоєний у зв'язку з продовженням інцидентів загроз та залякування на адресу місії. Це має негайно припинитися", - заявив перший заступник генсека ООН. 

Він також констатував, що більшість положень Мінських домовленостей продовжують ігноруватися. "Мають місце розбіжності щодо тлумачення послідовності виконання положень, те ж саме можна сказати про виконання мінського пакету заходів", - зазначив представник ООН. 

Він уточнив, що йдеться, в тому числі, про незабезпечення умов для проведення виборів в районах, підконтрольних бойовикам, а також контролю над кордоном й виведення іноземних збройних формувань. Крім того, спостерігачі продовжують констатувати наявність важкої зброї вздовж лінії зіткнення. Амністія та конституційні реформи також входять до цього списку, додав Еліассон. 

"Неспроможність розв'язати ці проблеми загрожує всьому процесу врегулювання конфлікту", - підкреслив перший заступник глави ООН.

Нагадаємо, у Нью-Йорку у п'ятницю відкрилося засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Українську делегацію на ньому очолює міністр закордонних справ  Павло Клімкін. У залі також присутні Юрій Сергеєв, який завершує свою каденцію на посаді постійного представника України при ООН, та Володимир Єльченко, який змінить його на цій посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-