До саміту лідерів ЄС у Брюсселі збирають акцію за санкції проти РФ

До саміту лідерів ЄС у Брюсселі збирають акцію за санкції проти РФ

Укрінформ
У Брюсселі збирають акцію з вимогою від глав держав та урядів країн-членів ЄС продовжити економічні санкції проти Росії.

Акція пройде наступного тижня у четвер, 17 грудня, у Брюсселі напередодні початку засідання Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступного тижня у Брюсселі відбудеться засідання Європейської ради. Серед інших питань лідери країн ЄС на цьому саміті мають обговорити і схвалити консолідовану позицію щодо продовження економічних санкцій проти Росії, дія яких формально спливає наприкінці січня 2016 року. Також 16-17 грудня з робочим візитом у Брюсселі буде Президент України Петро Порошенко. Напередодні саміту він зустрічатиметься з європейськими лідерами, щоб «поставити остаточну крапку» у питанні продовження санкцій проти РФ», - заявили організатори акції.

Вони закликали українців, друзів з Білорусі, інших європейських країн зібратися на акцію з метою привернення уваги та висунення вимог главам держав та урядів країн Євросоюзу неухильно та рішуче продовжити дію режиму санкцій проти російського агресора.

«Також ми можемо вимагати від європейських лідерів скасування візового режиму для українських громадян вже у 2016 році, адже, як очікується, 15 грудня Єврокомісія зробить свої позитивні висновки про виконання Україною визначених умов та критеріїв», - йдеться у зверненні організаторів маніфестації.

Місцева поліція вже надала дозвіл на проведення заходу о 14 годині у четвер, 17 грудня.

Як повідомляв Укрінформ, Євросоюз цього тижня планував ухвалити консолідований текст про продовження економічних санкцій проти РФ на подальші шість місяців, починаючи з 1 лютого 2016 року. Водночас Італія на даному етапі запропонувала перенести обговорення цього питання на вищий політичний рівень саміту ЄС, який відбудеться 17-18 грудня.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-