Україна за 10 років експортуватиме власний газ – прогноз Яценюка

Україна за 10 років експортуватиме власний газ – прогноз Яценюка

Оновлено
Укрінформ
«Через 10 років Україна в стані буде експортувати природній газ».

Таку заяву зробив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, з парламентскої трибуни, виступаючи в рамках години запитань до уряду.

За його словами, такий експорт вестиметься за рахунок власного видобутку.

Глава уряду також нагадав, що Україна подала до суду на російський "Газпром", тож "ціна буде ще нижча, ніж у поточному кварталі".

Водночас Яценюк заявив, що ПАТ «Укргазвидобування» стане беззбитковим після реформи компанії, так само як беззбитковим цьогоріч став НАК «Нафтогаз України».

 «Тепер про стан компанії. У нас вперше НАК «Нафтогаз України» беззбитковий. Це в перший раз за всю історію функціонування Нафтогазу. Після того, як ми проведемо реформу Укргазвидобування,  переконаний, що і вона вийде на повну беззбитковість», - сказав Яценюк.

Він констатував, що Україні не вдалося цьогоріч збільшити видобуток газу.

«Хоча по загальному балансу ми на тому ж рівні, як у 2014 році. Загальний обсяг всіх ресурсів власного видобутку і Укргазвидобування, і приватників той самий, який у 2014 році», - відзначив голова уряду.

Яценюк закликав парламент запровадити рентні ставки на видобуток газу у розмірі 29% на свердловини до 5000 м та 14% на свердловини понад 5000 м.

«Що нам необхідно зробити: я прошу у Податковому кодексі запровадити ті рентні ставки по видобутку природного газу, про які була домовленість. З наступного року ми точно збільшимо власний видобуток», - зазначив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-