Боротьба з корупцією: Порошенко застеріг від

Боротьба з корупцією: Порошенко застеріг від "ура-звітів"

Укрінформ
Уже з перших днів наступного року прості українці мають відчути результати боротьби з корупцією.

Про це Президент Петро Порошенко заявив, виступаючи на другому засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми маємо довести, що система, яку ми так дбайливо створювали весь 2015 рік нарешті працює для України і здатна приносити гарний результат", - сказав він.

Так, Порошенко застеріг від заспокійливих звітів щодо першого етапу антикорупційних дій. "Нібито рухаємося, нібито прогрес, нібито чогось вже досягли. Ні, наголошую, що ми лише створюємо інституціональну структуру, створюємо передумови для невідворотності покарань. Самих покарань і самих результатів, незважаючи на те, що кожен день, ну, принаймні кожен тиждень, високопосадовці затримуються за хабарі, за які мають бути запроторені за грати, результати поки що мене не задовольняють", - зауважив він.

Звертаючись до керівників Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури, Президент наголосив: "Ми своїми рішучими діями маємо продемонструвати – в Україні настали нові часи, і жодна посада, жоден політичний прапорець не є парасолькою, щоб захистити від справедливого покарання за корупційні дії".

Водночас, глава держави акцентував на тому, що під час візиту віце-президента США Джозефа Байдена було оголошено про допомогу в антикорупційних діях. Зокрема, левова частина з цих коштів піде на допомогу у створенні ефективних правоохоронних і антикорупційних органів.

Порошенко висловив сподівання, що інші партнери України також будуть брати активну участь у допомозі.

"Мова йде не лише про гроші. Мова йде про довіру, коли вони беруть участь і своїми фінансами, своїми радниками підтверджують, що на сьогоднішній день Україна розвивається саме в правильному напрямку", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-