"Няша" особисто звинуватить Чийгоза у "насильництві"

Укрінформ
Так звана «прокуратура» окупованого Криму затвердила обвинувальний висновок відносно Ахтема Чийгоза і ще шести фігурантів справи «26 лютого».

Про це повідомляє сайт наглядового відомства окупантів.

«Прокурор» Наталія Поклонська збирається особисто зачитувати обвинувачення у справі в «Верховному суді», - йдеться у повідомленні.

У «прокуратурі» повідомляють, що обвинувальний висновок у кримінальній справі затверджено відносно Ахтема Чийгоза, Ескендера Кантемірова, Ескендера Емірвалієва, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова, Арсена Юнусова.

Чийгоз обвинувачується «владою» в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК РФ (організація масових безладів, що супроводилися насильством і знищенням майна), останні - в скоєнні злочину, ч. 1 ст. 212 КК РФ (участь у масових безладах).

Дану кримінальну справу збираються направити до так званого Верховного суду Криму.

Водночас представляти обвинувачення має намір особисто «прокурор» Наталія Поклонська.

Раніше Укрінформ повідомляв, що суд умисне обмежив захисту Чийгоза термін ознайомлення з матеріалами 24-томної справи до 4 грудня 2015 року.

Нагадаємо, Ахтем Чийгоз був арештований 29 січня 2015 року за обвинуваченням в організації масових безладів біля будівлі кримського парламенту 26 лютого 2014 року. З того часу термін його утримання під вартою неодноразово подовжувався, останній раз - до 29 січня 2016 року. Цього дня виповнюється рік перебування Чийгоза під арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-