Завдяки Мінську визволили майже 3 тисячі українських військових - Президент

Завдяки Мінську визволили майже 3 тисячі українських військових - Президент

Укрінформ
Можна шукати будь-які інші варіанти, але на сьогоднішній день альтернативи Мінським домовленостям не існує.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Можна шукати будь-які інші варіанти чи методи, але на сьогоднішній день альтернативи Мінську не існує", - сказав Порошенко.

Так, за його словами, завдяки Мінську був зірваний план РФ представити агресію на Донбасі як внутрішньодержавний конфлікт, оскільки російська пропаганда постійно нав'язувала саме таку думку світу.

"Саме Мінськ забезпечив створення потужної європейської і світової коаліції на підтримку України, саме Мінськ довів і доводить, що це є агресія Російської Федерації проти України, саме Мінськ запроваджує санкції за невиконання Мінська. Це дуже добре розрахований документ, який має принести дві ключові речі - деокупація України, при чому політико-дипломатичним шляхом, а також мотивація усіх, хто взяв на себе зобов'язання - починаючи від санкцій і завершуючи міжнародно-правовими механізмами, які дають нам можливість не лише припинити вогонь, не лише забезпечити відведення техніки і не лише звільнити заручників", - зауважив Порошенко.

Зокрема, глава держави нагадав, що саме дякуючи Мінську майже 3 тис. українських військових, яких бойовики взяли у заручники, повернулися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-