Українська армія прикриває всі небезпечні напрямки - Порошенко

Українська армія прикриває всі небезпечні напрямки - Порошенко

Укрінформ
Держава збільшила реальну чисельність Збройних сил України, які на сьогодні прикривають усі потенційно небезпечні оперативні напрямки, звідки можливий початок агресії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на урочистих заходах з нагоди 24-ї річниці Збройних сил України у п'ятницю в Центральному будинку офіцерів ЗСУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми збільшили реальну, а не паперову чисельність Збройних сил України. Створили угруповання військ, які забезпечують прикриття всіх потенційно небезпечних оперативних напрямків. В тому числі, і з боку тимчасово окупованого Криму та з боку невизнаного Придністров'я», - підкреслив він.

Порошенко наголосив, що українська армія з честю пройшла горнило неймовірних випробувань, зламавши «загарбницькі плани озброєного до зубів ворога» і «звільнивши від окупантів більше частину Донбасу, а зараз надійно тримає оборону України».

«Це інформація для тих, хто все ще наївно цікавиться, а для чого ж нам, українцям, зараз така чисельна армія? А ви довжину, так званого братського, кордону міряли? І зараз ми не можемо дозволити собі бути такими легковажними, як до цієї вітчизняної війни, тримаючи тисячі відкритого, нічим неоснащеного кордону з країною, яка вже кілька років готувала плани нападу на Україну», - зауважив Глава держави.

Він нагадав, що на 1 березня 2014 року, коли Росія розпочала агресію проти України, зі 180 тисяч українських військових «по документах» до ведення бойових дій були готові мене 6 тисяч осіб, в основному зі складу військових частин Сил швидкого реагування.

«Війна, нав'язана російським агресором, стала для нас, для українців, для України справжньою вітчизняною війною. Війною за справедливість, війною за рідну землю, війною за незалежність, справою всіх і кожного, від малого до великого», - сказав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-