Росія офіційно зупинила

Росія офіційно зупинила "Турецький потік"

Укрінформ
Міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив про призупинення переговорів Росії і Туреччини щодо газопроводу «Турецький потік».

Про це повідомляє РІА Новости.

«У даний час переговори припинені, тим більше що відповідно до постанови уряду припинена робота міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва, тому в рамках призупинення МПК у нас припинено роботу по розробці угод по «Турецькому потоку», - сказав Новак.

Побічно про це ж раніше сказав і глава Газпрому Олексій Міллер, який заявив, що якщо Анкарі потрібний «Турецький потік», то вона може звернутися для початку діалогу до Москви.

Неофіційна інформація про призупинення переговорів з приводу будівництва газопроводу надходила і раніше. Проте постачання газу до Туреччини, що вже здійснюються, судячи з усього, під заборону не потрапляють.

Нагадаємо, після того, як Росія відмовилася від реалізації проекту «Південний потік», Газпром повідомив про розробку «Турецького потоку». Газопровід планувалося провести по дну Чорного моря до Туреччини до кордону з Грецією. Проте чутки, що проект не буде реалізовано, були ще до інциденту зі збитим російським Су-24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-