Україна вводить нові мита на авто виробництва Росії

Україна вводить нові мита на авто виробництва Росії

Укрінформ
Україна вводить додаткове компенсаційне мито на вироблені в Росії автомобілі в розмірі 10,41-17,66% строком на 5 років, починаючи з 2016 року.

Таке рішення прийняла Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі,

повідомляє "Урядовий кур'єр".

"Остаточні компенсаційні заходи застосовуються шляхом запровадження справляння остаточного компенсаційного мита щодо імпорту в Україну товару. Для виробництва ТОВ «Соллерс - Далекий Схід» - у розмірі 17,66%; виробництва ВАТ «АвтоВАЗ» - 14,57%; інших виробників у Російській Федерації - 10,41 %", - сказано в повідомленні.

Зазначається також, що імпорт на митну територію України товару без сертифіката про походження та в разі неможливості визначення його походження здійснюється зі сплатою остаточного компенсаційного мита за ставкою 17,66%.

Мита застосовуються до легкових автомобілів, автомобілів для перевезення не більш як 8 пасажирів. Компенсаційні мита не будуть застосовуватися для гольф-машин, снігоходів і автомобілів, обладнаних для тимчасового проживання людей, сказано в повідомленні.

Остаточні компенсаційні заходи застосовуються з моменту набрання чинності рішенням комісії. Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі набирає чинності через 30 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення.

Нагадаємо, що у вересні 2014 року Україна почала антисубсидіарне розслідування щодо імпорту легкових автомобілів з Росії.

Фото: autosuper.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-