У Кривому Розі голосування проти Вілкула зірвали

У Кривому Розі голосування проти Вілкула зірвали "мінуванням"

Укрінформ
Увечері, 2 грудня о 22:05 до Криворізького відділу поліції надійшло повідомлення про замінування Криворізької міської ради.

Про це повідомляє УМВС України у Дніпропетровській області.

У відомстві зазначили, що для обстеження будівлі на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Для охорони місця події були залучені двоє поліцейських, завданням яких було не допустити сторонніх, заради їх власної безпеки,  до приміщень міськвиконкому.

«Близько опівночі до будівлі міськвиконкому під’їхав невідомий чоловік, який намагався пройти до міськради. Правоохоронці зупинили громадянина та пояснили, що заходити до будівлі заборонено. Чоловік почав сперечатися з працівниками поліції, після чого дістав з карману газовий балончик та застосував його в бік правоохоронців. В результаті співробітникам Криворізького відділу поліції були спричинені хімічні опіки обличчя та слизистих очей. Також одному з правоохоронців було спричинено забиття пальців на руці», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 ККУ, що карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

У свою чергу нардеп від «Самопомочі» Семен Семенченко написав у Фейсбук що через інцидент міська виборча комісія не могла прийняти рішення про перерахунок голосів.

«Після того, як не вдалося перешкодити роботі комісії за допомогою регіоналів, були зроблені дзвінки про нібито мінування будівлі, і в будівлі вимкнули світло. Усі виборчі комісії були змушені залишити приміщення, будівлю оточила поліція, яка нікуди не поспішає», — розповів політик.

Згодом Семенченко там же повідомив, що Громадська Варта завела таки членів міського виборчкому Кривого Рогу та журналістів у міськвиконком через вікно.

«Після чергового «замінування» Громадська Варта завела членів міського виборчкому Кривого Рогу та журналістів у міськвиконком через вікно. У будівлі знаходяться тітушки під проводом одного з депутатів Опоблоку. Депутат дуже п’яний (у соцмережах повідомили, що це був екс-губернатор Дніпропетровщини Дмитро Колесников. – Ред)», - додав він.

Як повідомлялось, у Кривому Розі у неділю, 29 листопада, пройшло віче проти результатів виборів міського голови: після другого туру виборів мера переможцем оголосили "опоблоківця" Юрія Вілкула. Розрив між ним та кандидатом від "Самопомочі" Юрієм Милобогом становив лише 700 голосів.

На вічі було прийняте рішення на знак протесту проти обрання мером Вілкула звернутися до Верховної Ради з проханням призначити нову дату виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-