Наступні два роки будуть вирішальними для України - Сікорський

Наступні два роки будуть вирішальними для України - Сікорський

Укрінформ
Протягом наступних двох років українська влада має максимально пришвидшити темп реформ, щоб не змарнувати історичну можливість, надану Євромайданом.

Про це заявив екс-міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський на брифінгу у середу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що наступні два роки будуть вирішальні для України. Ви небагато можете зробити для вирішення замороженого конфлікту на Сході. Ми знаємо, що ключ до цього конфлікту лежить у Володимира Путіна в Кремлі. Він може надсилати зброю в Україну, більше платити бойовикам, більше надсилати військ, або ж, як трапилося у вересні-жовтні, він може вимкнути конфлікт», - зазначив Сікорський.

За його словами, тестом на бажання Путіна виконувати Мінські угоди є відновлення контролю України над кордоном до кінця поточного року, і якщо цього не трапиться, то тоді «санкції ЄС проти РФ мають бути продовжені».

«Водночас у вас тільки-но відбулися місцеві вибори і, як я розумію, у наступні два роки великих виборів не передбачається. Це час, коли потрібно прискорити, а не уповільнювати реформи», - наголосив Сікорський, підкресливши, що з усіх точок зору у центрі має бути боротьба з корупцією, бо потрібно відновити довіру українців і ЄС до державного механізму України.

Екс-міністр зазначив, що для ефективного проведення реформ Київ має план дій, який складається з програми стабілізації МВФ та Угоди про асоціацію з ЄС.

«Я тільки-но повернувся з Нью-Йорка і можу вам сказати, що говорив там з фінансистами, то вони кажуть, що фінансовий стан України наразі гарний. Вони вважають, що Україна є країною, яка грає за правилами», - сказав він.

Сікорський зазначив, що системні реформи завжди непопулярні і виборці вас завжди можуть покарати за правильно зроблені речі, проте нинішній Уряд України вже багато зробив на шляху реформ, зокрема, в енергетичному секторі.

«Ваш уряд, теперішній уряд, принаймні зробив те, що всі попередні уряди тільки обіцяли, включаючи персональні обіцянки мені, що вони проведуть реформи в енергетичному секторі, який був джерелом монументальних розтрат ресурсів, а також героїчної корупції», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-