Грибаускайте: Показова боротьба РФ з тероризмом – непереконлива

Грибаускайте: Показова боротьба РФ з тероризмом – непереконлива

Укрінформ
Росія продовжує порушувати міжнародне право, а мир на Донбасі так і не настав, тому санкції проти Росії повинні залишатися, доки Мінські угоди не будуть повністю виконані всіма сторонами.

Про це заявила у Вільнюсі президент Литви Даля Грибаускайте під час зустрічі з Президентом України, повідомляє прес-служба очільниці Литви.

"Крихке перемир’я в Україні не є миром. Режим припинення вогню постійно порушується, важке озброєння не відведене, а контроль України над свої кордоном не відновлений. Росія продовжує порушувати міжнародне право в Україні, і показова боротьба з тероризмом, яку демонструє Росія навряд чи є переконливою. Безпека Європи і України – не розмінна монета", - сказала Грибаускайте.

Вона також зазначила, що "санкції проти агресора мають залишатися в силі до повного виконання Мінських угод".

Грибаускайте нагадала, що Литва підтримує європейський вибір українців і їхнє бажання отримати право безвізового в’їзду у ЄС.

Під час зустрічі лідер Литви також наголосила, що договір про вільну торгівлю між ЄС та Україною повинен втілюватись без зволікання і додаткових вимог, оскільки це зробить країну ближчою до Європи і зменшить економічну залежність України від Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-