У Британії сказали, як Україні відчути всі переваги торгівлі з ЄС

У Британії сказали, як Україні відчути всі переваги торгівлі з ЄС

Укрінформ
Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі (ПВЗВТ) між Україною та ЄС несе позитиви для обох сторін, які стануть сильніші за рахунок співпраці.

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф під час круглого столу у вівторок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Так, для України місія реальна. ПВЗВТ довго готувалася і, я думаю, те, чого ви вже досягли, є доволі значним», - сказала вона.

Водночас, за її словами, Україна ще повинна багато зробити, щоб повної мірою скористатися перевагами вільної торгівлі з Європейським Союзом.

«Коли я дивлюся у перспективу, то бачу, що низка законів має бути покращена, проведена реформа оподаткування, митниці, державної служби, а також дуже важливою є боротьба з корупцією, яка продовжує душити прогрес у цій країні», - зазначила Гоф, зауваживши, що ЄС і, зокрема, Велика Британія готові всіма можливими способами підтримувати Україну.

Посол підкреслила, що коли необхідно проводити складні або контраверсійні реформи, то надзвичайно важливо налагодити ефективну комунікацію із суспільством, щоб воно розуміло, навіщо потрібно проводити зміни, і чому буде важко у короткостроковій перспективі, але виправдано у довгостроковій.

«ПВЗВТ, імплементація якої розпочинається 1 січня, позитивна для Європи і України, і ми дійсно сильніші разом», - наголосила Гоф. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-