Криворізькі вибори: опонент Вілкула виграв апеляцію

Криворізькі вибори: опонент Вілкула виграв апеляцію

Укрінформ
Сторона, що представляє інтереси кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога, виграла апеляційний суд за позовом про фальсифікації на 21 спецдільниці.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Дніпропетровської міської ради від "Самопомочі", адвокат Артем Хмельников.

"Ми виграли апеляцію. Суд зобов’язав розглянути скарги про перерахунок результатів виборів на спецкомісіях 6 районів. Ми запустили механізм перегляду результатів виборів", - заявив він.

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком оголосив кандидата від "Опозиційного блоку", чинного мера Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови. За результатами підрахунку голосів Вілкул набрав 49%, його суперник, кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог, - близько 48%. Розрив між кандидатами становить всього 752 голоси. 18 листопада на засіданні Криворізької міськради Вілкулу вручили посвідчення мера.

У той же час у Кривому Розі пройшли мітинги, на яких люди вимагали визнати вибори недійсними. У МВС відкрили кримінальне провадження за фактом фальсифікацій на виборах у Кривому Розі.

22 листопада Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Милобога щодо скасування результатів виборів у Кривому Розі. Після цього Милобог подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Минулого тижня Верховна Рада створила ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада 2015 року.

У неділю громадські активісти зайшли в приміщення міської ради та зайняли там перший поверх.

У понеділок, 30 листопада, у міській раді Кривого Рогу почала роботу парламентська тимчасова слідча комісія, яка вивчає можливі фальсифікації під час другого туру виборів міського голови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-