Яценюк назвав універсальне виправдання Росії

Яценюк назвав універсальне виправдання Росії

Укрінформ
Ідеологічною основою для дій радянського терору став великодержавний російський шовінізм.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у своєму недільному зверненні, яке оприлюднено на Урядовому порталі.

«Я звинувачую російський шовінізм у масштабних злочинах проти людяності», - заявив Прем'єр.

За словами Яценюка, від агресії російського шовінізму постраждав кожен сусідній з Росією народ.

«По всьому периметру Російської держави не існує жодної країни, з якою Кремль підтримував би рівні і доброзичливі відносини. Глибока, вікова хвороба російського шовінізму і зневаги до кожного сусіда, його культури, мови чи релігії сьогодні активно заохочується режимом президента Путіна. Фактично, шовінізм проповідується з найвищих кафедр і духовних престолів Росії. Погляньте, з якою ненавистю і злобою російський шовінізм навіть зараз продовжує заперечувати Голодомор, захищаючи й аргументуючи людожерство Сталіна та зводячи йому пам’ятники», - сказав він.

На думку Яценюка, російський шовінізм намагається будь-якою ціною виправдати агресію Кремля проти всіх націй: українців, кримських татар, білорусів, литовців, латвійців, естонців, казахів, народів Східної Європи та Центральної Азії.

Прем`єр  наголосив, що підтримує ініціативу балтійських партнерів, які розпочали процеси стосовно притягнення до міжнародної відповідальності за комуністичні злочини.  «Над комуністичним режимом і російським шовінізмом рано чи пізно, але неминуче буде здійснено правосуддя і проведено міжнародний трибунал», - переконаний він.

Він також нагадав, що понад 70 держав світу визнали історичний факт Голодомору: «Можна сказати впевнено, що це ті країни, які шанують пам'ять про Голодомор, і вони і є справжньою коаліцією найвищих людських цінностей, демократії і гуманізму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-