Аваков розказав, як затримає Фірташа

Аваков розказав, як затримає Фірташа

Укрінформ
При відповідному клопотанні Мін'юсту США Дмитро Фірташ буде затриманий Нацполіцією одразу по прибуттю до Києва.

Відповідного листа закордонним колегам надіслав міністр МВС Арсен Аваков, про що повідомив на сторінці в соцмережі Фейсбук

«Завершили консультації  з колегами із США. Заручившись підтримкою Генпрокурора України, звернувся до них з офіційним листом:

"МВС володіє інформацією про наміри громадянина України Фірташа Дмитра Васильовича, 02.05.1965 року народження, який розшукується США, найближчим часом прибути до України. Відповідно до вимог ст. 25 Конституції України громадянин України не може бути виданий іншій державі. У той же час, згідно з положеннями ч. 11 ст. 44 Конвенції ООН проти корупції від 31.10.2003, яка ратифікована як США, так і Україною, компетентні органи США можуть звернутися до компетентних органів України з проханням перейняти кримінальне провадження щодо Фірташа Д.В. та здійснити у ньому розслідування. Інформуємо, що у разі надходження вищезазначеного прохання компетентні органи України готові забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування і судовий розгляд згаданого кримінального провадження», - йдеться в листі.

При цьому Аваков  підкреслив, що "Генпрокуратура України, у відповідь на відповідне клопотання Мін'юсту США,   дасть вказівки Національній поліції України, у разі прибуття на територію України, провести затримання Дмитра Фірташа на 72 години, протягом яких буде оформлено відповідне рішення про 40-денний  арешт  до передачі всіх матеріалів справи за пред'явленими США Фірташу звинуваченнями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-