Гройсман розповів, як Рада не

Гройсман розповів, як Рада не "завалила" жодного важливого рішення

Укрінформ
Протягом року роботи Верховної Ради восьмого скликання нардепи ухвалили понад 800 законодавчих актів і не провалили жодного важливого для України рішення.

Про це заявив голова ВР Володимир Гройсман під час виступу, присвяченого річниці роботи ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пройшли достатньо складний рік нелегкої роботи з величезними викликами... Цей парламент, який, можливо, критикують найбільше у суспільстві, ніж будь-який інший попередній парламент, насправді працює майже втричі інтенсивніше за попередній. Ми з вами за рік ухвалили більше 800 рішень. У принципі, кількість не є показником, якщо за ним не стоїть якість. Головним показником якості є те, що ми, незважаючи на всі палкі дискусії, досі не провалили жодного важливого для України рішення. У цій залі завжди голосували проукраїнські, державницькі рішення», - сказав Гройсман.

Серед таких рішень від виділив питання зміцнення обороноздатності.

«В тому, що українська армія сьогодні принципово відрізняється від тієї, якою була півтора року тому, теж заслуга українського парламенту», - зазначив спікер.

У контексті успішних рішень ВР, спікер нагадав законопроект про скасування позаблокового статусу України, рішення щодо фінансової стабілізації, пакет ухвалених законів для безвізового режиму, пакет для боротьби з корупцією.

Окремо Гройсман наголосив, що до успіхів роботи Ради належить початок децентралізації, закони про декомунізацію та ініціативу щодо покращення роботи парламенту.

«Спільно з європейськими партнерами працюємо, щоб змінити роботу парламенту зсередини, і щоб український парламент по-справжньому став європейським. У січні має бути готова дорожня карта реформування», - сказав спікер.

Водночас Гройсман визнав, що рівень довіри до української влади свідчить про те, що вся українська влада не завжди відповідає очікуванням суспільства щодо темпів і глибини реформ.

«Я вважаю, що це не тільки наша вина, але й наша біда. Я мав великі надії, що нам швидко вдасться провести ці зміни, яких чекали стільки років. Сьогодні у мене менше ілюзій і більше досвіду», - сказав Гройсман і наголосив, що нардепи в подальшому активно працюватимуть над втіленням запланованих реформ у життя. 

Гройсман підкреслив, що українському парламенту вдається об'єднуватися для важливих рішень.

«Наразі ми повністю не виправдали очікувань тільки тих, хто зацікавлений у дестабілізації ситуації в Україні, зокрема розпуску парламенту. Але я вважаю, що розпуск парламенту може спричинити велику кризу», - зазначив спікер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-