У Росії хочуть перешкодити Вірі Савченко захищати сестру – адвокат

У Росії хочуть перешкодити Вірі Савченко захищати сестру – адвокат

Укрінформ
Російська влада завела справу на Віру Савченко і викликає її на допит, прагнучи перешкодити їй захищати в Росії сестру Надію та інших українських політв'язнів.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Допит молодшої Савченко може відбутися вже наступного тижня, вона заявила, що не має наміру переховуавтися від слідства і поїде в Грозний, щоб дати пояснення щодо інциденту. Вона повністю заперечує, що ненормативно відзивалася про суддю», - йдеться в повідомленні.

На цьому тижні неприємності у Віри Савченко почалися вже на російському кордоні, де у неї вилучили для «перевірки на екстремізм» 20 примірників книги сестри "Сильне ім'я Надія". Пізніше адвокат Ілля Новіков опублікував постанову про порушення проти Віри Савченко кримінальної справи за частиною 2 статті 287 КК РФ, тобто «образа суду».

Ображеним себе вважає грозненський суддя Вахіт Ісмаїлов, який під час процесу над українськими політв'язнями в Росії Миколою Карпюком та Станіславом Клихом видалив Віру Савченко, яка є там громадським захисником, із залу суду за сперечання. Згідно з документом, йдучи, Віра "навмисне, публічно вимовила на адресу головуючого судді фразу "Не суддя, а чмо". Фраза потрапила у протокол судового засідання від 26 вересня 2015 року, що послужила підставою для порушення кримінальної справи.

На думку адвоката Миколи Полозова, «тут завдання стоїть у влади не стільки Віру посадити чи оштрафувати, скільки налякати і видалити з країни, щоб вона сюди більше не приїжджала. Сподіваюся, нам (у справі Надії Савченко, - ред.) дадуть допитати Віру в ході суду, але боюся, що після цього в'їзд на територію Російської Федерації буде закритий».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-