Яценюк просить в Ради вищих зарплат для чиновників

Яценюк просить в Ради вищих зарплат для чиновників

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав народних депутатів під час голосування у другому читанні законопроекту "Про державну службу" внести до нього правку, яка дозволить сформувати за рахунок коштів міжнародних донорів спецфонд для підвищення зарплат держслужбовців.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаюсь до членів парламенту внести правку (до закону про державну службу - ред.): на перехідний період, а саме протягом 2016-2017 років в Україні формується фонд для збільшення заробітних плат державних службовців, джерелами надходження цього фонду є кошти Європейського Союзу, інших міжнародних донорів. Фонд формується виключно на прозорій основі, і порядок підвищення заробітних плат для окремих категорій державних службовців, які будуть отримувати такі підвищення зарплати з цього фонду, буде визначатися урядом", - сказав Яценюк.

Прем'єр-міністр зауважив, що наразі відбуваються перемовини з ЄС, аби вони надали Україні окрему програму фінансування підвищення заробітних плат для державних службовців саме під програму реформи державної служби.

Яценюк підкреслив, що до державної служби в Україні, яку потрібно якомога швидше деполітизувати, необхідно залучати професіоналів, які мають отримувати хороші винагороди.

"При голосуванні закону про державну службу ми просимо включити відповідну поправку, яка дасть можливість мені 7 грудня презентувати у Брюсселі під час засідання Ради Асоціації як можливість того, щоб європейські партнери нам допомогли фінансово для підвищення зарплат і рівня соціальної захищеності державних службовців", - додав Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-