Нардепи дозволили арешт судді-хабарника і розійшлися

Нардепи дозволили арешт судді-хабарника і розійшлися

Укрінформ
Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт судді господарського суду Київської області Павла Скутельника, якого підозрюють в хабарництві.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримали 230 нардепів. До цього перший заступник голови ВР Андрій Парубій більше 10 разів ставив це питання на сигнальне голосування. Коли у залі назбиралась необхідна кількість голосів, питання поставили на голосування в цілому.

Голова Верховного Суду Ярослав Романюк під час виступу у ВР зазначив, що Скутельник підозрюється в отриманні хабара у розмірі 15 тисяч доларів США.

«В його провадженні знаходилась справа про банкрутство одного з підприємств Міністерства оборони. У листопаді та грудні минулого року головою Комітету кредиторів боржника Міністерства оборони України було заявлено клопотання про усунення арбітражного керуючого та призначення іншого керуючого у цій справі. Оскільки клопотання тривалий час не вирішувалося, то у квітні цього року директор підприємства надала довіреність одній з осіб, яка тривалий час знайома із суддею Скутельником, і попросила його посприяти у позитивному вирішенні питання. Поза межами суду ця особа зустрілася із суддею Скутельником, який сказав, що для задоволення клопотання необхідно сплатити 15 тисяч доларів США неправомірної вигоди», - сказав Романюк.

Голова Верховного Суду також зазначив, що через три тижні після розмови зазначені кошти були передані судді Скутельнику і на наступний день відповідне клопотання директора підприємства Міноборони було задоволене.

«В той же день органами досудового слідства було проведено обшуки у робочому кабінеті та по місцю проживання судді Скутельника, в процесі яких було вилучено помічені купюри відповідними службами», - уточнив Романюк.

За його словами, дії судді Скутельника кваліфікуються як одержання службовою особою, яка має відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Після голосування цього питання голова Верховної Ради Володимир Гройсман оголосив про завершення роботи парламенту в середу. Наступне засідання розпочнеться завтра о 10-й годині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-