Україна не має стати заручником коаліції Заходу і Росії проти ІДІЛ - Дещиця

Україна не має стати заручником коаліції Заходу і Росії проти ІДІЛ - Дещиця

Укрінформ
Україна не має стати заручником потепління у відносинах між Заходом і Росією у справі спільної боротьби проти "Ісламської держави".

Про це в ефірі польського телеканалу TVN24 "Бізнес і Світ" заявив посол України в РП Андрій Дещиця.

"Я побоююся, щоб Україна не стала заручником можливого розмороження контактів Заходу з Росією, якщо вдасться створити з Кремлем коаліцію для боротьби з джихадистами. Справу України слід довести до кінця, тобто до виведення російських військ (з України – ред.) ",- заявив дипломат.

Він підкреслив, що Росія порушила міжнародне право, а тому Україна не може мати з нею нормальних економічних відносин через стан фактичної війни між країнами.

Дещиця зауважив, що до нестабільності у відносинах між Україною і Росією призвело не нинішнє припинення подачі електроенергії до Криму в результаті надзвичайної ситуації, а безпосередньо агресія Росії в Україні й окупація частини її території.

"Ми з’ясовуватимемо ситуацію (з припиненням електропостачання до Криму – ред.), але хочемо також пояснень, чому ми маємо підтримувати росіян електроенергією, постачаючи його на окуповану територію", - підкреслив посол.

За його словами, українцям зараз не вистачає "світла у кінці тунелю": декларації країн Заходу, що вони бачать Україну в ЄС.

Оцінюючи нинішню ситуацію в країні Дещиця підкреслив, що хоч на сьогодні не вдалося реалізувати усі ідеали Революції Гідності, але свідомість людей змінилася. "Зараз вони бачать, що вони мають вплив на рішення держави, люди не бояться критикувати (владу – ред.) і висловлювати свою думку",- підсумував український дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-