Нацгвардія штурмує блокувальників Криму

Нацгвардія штурмує блокувальників Криму

Укрінформ
Бійці Національної гвардії і батальйон "Херсон" штурмують учасників блокади окупованого Криму, які не дають відновити пошкоджені лінії електропередач.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав журналіст телеканалу АТР Шевкет Наматуллаєв.

«Нацгвардія і батальйон Херсон (близько 100 озброєних бійців) на чолі з Іллею Ківою оточили учасників блокади Криму, які охороняють пошкоджені електроопори на Чаплинці. Силовики хочуть відтіснити учасників блокади від ліній електропередач», - пише він.

За словами очевидців, вже кілька кримських татар постраждали.

«Силовики не стріляють, але б'ють прикладами автомата, в тому числі і жінок. Протистояння продовжується, на місце зіткнення продовжують прибувати кримські татари живуть в Херсонській області», - додав він.

Інформацію у Фейсбук підтвердив і заступник Генерального директора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв.

«Судячи з останньої інформації, що надходить з цивільної блокади Криму, зараз на тому місці, де було завалено опори ЛЕП, активісти на чолі з Лєнуром Ислямовым, які намагаються перешкодити їх відновлення, оточені збройним спецназом. Обстановка напружена до межі, в будь-який момент може статися кровопролиття. Лідери кримських татар намагаються зв'язатися з президентом і главою МВС з тим, щоб не сталося непоправного», - пише він.

Нагадаємо, власник телеканалу ATR Ленур Іслямов є координатором акції з блокади Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-