Судову реформу від Президента в Раді ще не бачили, але вже мають зауваження

Судову реформу від Президента в Раді ще не бачили, але вже мають зауваження

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко поки не подав до Верховної Ради законопроект про внесення змін до Конституції у частині правосуддя.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив  народний депутат, перший заступник голови Комітету з  питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець.

"Наскільки мені відомо, Президент поки не подав до ВР законопроект про внесення змін до Конституції у частині правосуддя. Обмежених термінів у цьому процесі немає... Залежить від Президента", - сказав Ємець.

Він повідомив, що у деяких членів Конституційної комісії залишились зауваження щодо схваленого проекту змін до Основного закону у частині правосуддя.

"Є зауваження до цього тексту, основні з них, - що він  може і непоганий, але точно не буде ефективним, поки ми не вирішимо питання повного поетапного, за два роки, звільнення суддів з можливістю відкритого набору на прозорих конкурсах професійних юристів. Поки що там передбачений варіант з переатестацією - з гірших обираємо кращих", - додав Ємець.

Він також припустив, що народні депутати можуть внести альтернативний законопроект змін до Конституції у частині правосуддя.

"На комітеті законопроект, який внесе Президент, не може бути змінений, бо саме Президент є суб'єктом законодавчої ініціативи. У випадку, якщо там не буде тих речей, які ми вважаємо необхідними для судової системи, то будемо вимушені реєструвати свій варіант", - пояснив Ємець.

Нагадаємо, 30 жовтня Конституційна комісія затвердила зміни до Основного закону в частині правосуддя та направила їх Президентові України Петру Порошенку.

10 листопада повідомлялось, що Національна рада реформ рекомендувала Президенту України внести проект змін до Конституції в частині правосуддя на розгляд Верховної Ради, і Порошенко має намір зробити це найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-