ЦВК заборонила агітацію в Красноармійську і Маріуполі

ЦВК заборонила агітацію в Красноармійську і Маріуполі

Укрінформ
Центральна виборча комісія заборонила агітацію на місцевих виборах в Маріуполі і Красноармійську, призначених на 29 листопада.

Відповідне роз'яснення щодо порядку організації підготовки і проведення голосування було прийняте на засіданні комісії в четвер, пише "Лівий берег" з посиланням на заступника голови ЦВК Андрія Магеру.

"Було 2 концепції, 2 варіанти. Один варіант - щоб агітацію взагалі не проводити і це те, що комісія підтримала. А другий - проводити агітацію, але за рахунок коштів самих виборчих фондів, а не з державного бюджету", - сказав він.

За його словами, члени ЦВК мотивували рішення про заборону агітації тим, що вона вже відбулась до 24 жовтня.

"Як можна забороняти агітацію, якщо до голосування залишається більше тижня. Що робити весь цей тиждень - мовчати? Все одно всі розуміють, що де-факто агітація буде, і якщо з нею немає можливості боротися, то може її треба легалізувати", - додав Магера.

Він також підкреслив, що у зв'язку із забороною агітації кандидати не зможуть не тільки здійснювати дії, що вимагають фінансування, але і, наприклад, проводити зустрічі з виборцями.

Нагадаємо, ВР призначила голосування на місцевих виборах в Маріуполі і Красноармійську на неділю, 29 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-