Президент Італії: Не допустимо, щоб про Україну у світі забули

Президент Італії: Не допустимо, щоб про Україну у світі забули

Укрінформ
Італія не допустить, щоб через події навколо Сирії українське питання втратило актуальність у світі.

Про це Президент Італії Серджіо Маттарелла заявив під час зустрічі з українським колегою Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Серджіо Маттарелла підтвердив незмінність позиції італійської сторони щодо необхідності продовження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських домовленостей. Глава Італії зазначив важливість присутності України у Раді Безпеки ООН у цей нелегкий для України час. Він наголосив, що Італія не допустить, щоб внаслідок подій навколо Сирії українське питання втратило свою актуальність", - йдеться у повідомленні.

Президент Італії наголосив на підтримці можливості пересування українців без віз у межах ЄС, особливо зважаючи на численну українську громаду в Італії.

У свою чергу Порошенко високо оцінив послідовну підтримку Італією територіальної цілісності та суверенітету України, а також подякував за активну участь у роботі місії ОБСЄ в Україні.

Глава Української держави також висловив подяку за ратифікацію італійським парламентом Угоди про асоціацію України з ЄС, назвавши цей документ для України доленосним. Він зазначив важливість для України подальшої підтримки з боку Італії у реалізації проєвропейської програми реформ, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також лібералізації візового режиму для українських громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-