Гройсман: Швеція підтримує Україну щодо виконання Мінських угод

Гройсман: Швеція підтримує Україну щодо виконання Мінських угод

Укрінформ
Україна має повну підтримку Швеції щодо необхідності виконання Мінських угод з боку Росії - Гройсман

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний, що Україна має повну підтримку Швеції щодо необхідності виконання Мінських угод з боку Російської Федерації.

Про це він заявив у інтерв'ю журналістам після зустрічі зі спікером шведського Риксдагу Урбаном Аліном у понеділок, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

«Позиція Швеції є фундаментальною, і ми маємо повну підтримку щодо необхідності виконання Мінських угод з боку Російської Федерації. Швеція дуже принципова і послідовна щодо санкцій, і підтримує Україну у різноманітних взаєминах з іншими міжнародними організаціями. Санкції проти Росії мають бути продовжені, це очевидний факт, до повного виконання Мінських угод», - сказав Гройсман.

За його словами, Україна також має абсолютну підтримку Швеції у впровадженні внутрішніх реформ.

«Досягнуто домовленості про підтримку у реформуванні українського парламенту з боку шведських колег. Ми можемо шведський досвід долучити до Меморандуму про співпрацю між Верховною Радою і Європейським парламентом, і взяти найкраще, аби прозорість і відкритість були на найвищому рівні», - сказав Гройсман.

Він також повідомив, що під час зустрічі було обговорено питання щодо координації дій парламентських делегацій двох країн у міжнародних парламентських інституціях. За словами Гройсмана, українські та шведські парламентарії могли б «дуже чітко координувати нашу позицію, зокрема, щодо російської агресії».

Крім того, Гройсман зазначив, що Швеція та її парламент підтримують Україну у питанні впровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Він додав, що під час сьогоднішньої зустрічі спікер парламенту Швеції та шведські парламентарії запевнили українських колег у тому, «що для них це є пріоритетом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-