Яценюк просить у США і ЄС антикорупційних спеціалістів

Яценюк просить у США і ЄС антикорупційних спеціалістів

Оновлено
Укрінформ
В Україні на постійній основі протягом двох років має діяти міжнародна антикорупційна місія за участю спеціалістів зі США та Європи.

Про це на міжнародній антикорупційній конференції заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звертаюся до вас за підтримкою щодо необхідності створення в Україні постійно діючої міжнародної антикорупційної місії", - сказав він.

За словами Яценюка, місія повинна складатися з делегованих на постійній основі слідчих правоохоронних органів окремих країн-членів ЄС та слідчих Федерального бюро розслідувань США, які б взяли на себе допомогу всім правоохоронних органам України в питанні організації боротьби з корупцією та розслідуванні фактів корупційної діяльності.

За словами Прем’єра, ця місія у випадку виявлення факту корупції повинна мати змогу допомогти порушити відповідне кримінальне провадження за межами України.

"Пропозиція наступна: звернутися до країн ЄС і США з тим, щоб створити на постійній основі міжнародну антикорупційну місію, надати цій мій місії доступ до баз даних як СБУ, так і Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури і дати можливість цій місії порушувати кримінальні провадження за фактами корупції за межами України, якщо такі корупційні правочини будуть здійснені українськими державними чиновниками за межами України - там, де є іноземні компанії, іноземна власність", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-