Міськвиборчком Кривого Рогу

Міськвиборчком Кривого Рогу "призначив" мером Вілкула

Укрінформ
Міська виборча комісія Кривого Рогу Дніпропетровської області встановила результати виборів, згідно з якими переможцем другого туру оголошений чинний мер міста, представник «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул.

Такі дані оприлюднила вранці в понеділок міська виборча комісія Кривого Рогу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з оприлюдненою інформацією, за Вілкула проголосували 89 тисяч 209 виборців (50,2% від тих, хто голосував), а за представника Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога віддали свої голоси 88 тис 457 виборців (49,8%).

При цьому результати голосування, що дають перевагу  Вілкулу, затвердили 12 членів комісії, а 6 членів комісії проголосували проти затвердження результатів виборів, оскільки вважають можливою їх фальсифікацію.

Особливу увагу спостерігачі і ЗМІ звертають на різницю між тим, як голосували в Інгулецькому районі міста і тим, як голосували в інших районах Кривого Рогу.

Як написала у Фейсбуці криворізька активістка Ірина Туровська, «комісія діяла в якомусь експрес-режимі і «призначила» мером Вілкула рано вранці 16 листопада. Таким чином виконувалося завдання: поставити перед фактом спляче місто. При цьому не були взяті до уваги скарги про численні порушення під час виборчого процесу. Наявні скарги з 12 виборчих дільниць свідчать, що у Юрія Милобога вкрадено 4000 голосів (при оприлюдненому розриві в 687 голосів)». Милобог подав до міськвиборчкому скарги, а також має намір позиватися щодо незаконних дій міської територіальної виборчої комісії та порушення в ході виборчого процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-