Голодомор та нинішня агресія Росії мають однакову природу – президент СКУ

Голодомор та нинішня агресія Росії мають однакову природу – президент СКУ

Укрінформ
Голодомор-геноцид 1932-1933 років та нинішня російська агресія в Україні мали за мету упокорення українського народу.

Як передає кореспондент Укрінформу, таку думку у своєму зверненні висловив президент Світового конгресу українців Євген Чолій.

«Голодомор 1932-33 рр. і нинішня агресія Російської Федерації в Україні мають ті самі причини. Це бажання російської імперії упокорити український народ, вбити його національний дух та повернути Україну в новий Радянський Союз», - сказав Чолій.

Водночас, він висловив переконання, що Україна вийде переможцем із цієї війни. «Однак, я вірю, що наша наполеглива праця тa підтримкa міжнародної спільноти допоможуть, щоб Україна могла відзначити на другий рік свою 25-ту річницю незалежностi як територіально цілісна, суверенна, демократична та європейська держава», - зазначив президент СКУ.

Він також наголосив, що злий намір Сталіна щодо упокорення українців не здійснився. «Незважаючи на страхітливий масштаб Голодомору, Сталін не досяг успіху у своєму злому намаганні, оскільки українці продовжували боротьбу та врешті здобули незалежність у 1991 році. Пізніше, після сміливого Євромайдану вони звільнилися від авторитарного та корумпованого режиму, щоб мати змогу жити у гідності, рухатися вперед до Європи та ніколи більше - в бік іншого Радянського союзу», - підсумував Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-