Доля Афанасьєва: у МЗС висунули вимоги російському консулу

Доля Афанасьєва: у МЗС висунули вимоги російському консулу

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України обурене жорстоким поводженням з незаконно засудженим російським судом громадянином України Геннадієм Афанасьєвим і вимагає від Росії негайно допустити українських дипломатів до полоненого.

Відповідні вимоги були озвучені консулу РФ в Україні у четвер, повідомляє прес-служба МЗС.

"Було викликано консула Посольства Російської Федерації в Україні і висловлено вимоги щодо негайного допуску консульських посадових осіб України до ув'язненого відповідно до взятих на себе Російською Федерацією міжнародно-правових зобов'язань, проведення перевірки дій співробітників російських компетентних органів, а також притягнення до відповідальності винних у порушеннях прав громадянина України Геннадія Афанасьєва", - заявили в українському зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголошують на тому, що засудивши Афанасьєва до 7 років позбавлення волі за сфабрикованим обвинуваченням у нібито причетності до терористичної діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим, російська влада заслала його в колонію у Республіку Комі.

Після заяви Афанасьєва, наполягають в міністерстві закордонних справ, під часу суду над Олегом Сенцовим та Олександром Кольченком про відмову від своїх попередніх свідчень у справі, даних під тортурами, знущання над ним продовжуються у виправній колонії у вигляді жорстокого поводження з боку співробітників пенітенціарної служби.

Стан його здоров'я погіршився, йому не надається належна медична допомога.

"Категорично засуджуємо такі дії російської сторони, які виходять за межі права та моралі... Вимагаємо від Російської Федерації негайно відновити повагу до принципів та норм міжнародного права, припинити політичну розправу над громадянами України та звільнити усіх українців - політичних в'язнів Росії", - йдеться у заяві МЗС України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-