В Україні стартує проект адаптації екологічних вимог ЄС

В Україні стартує проект адаптації екологічних вимог ЄС

Укрінформ
В Україні реалізується новий проект апроксимації напрацьованого законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища.

Про це заявив виконуючий обов'язки міністра екології та природних ресурсів України Сергій Курикін у ході заключної конференції масштабного проекту допомоги ЄС щодо екологічної політики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Практично зараз вже розпочато новий проект, який можна вважати спадкоємним щодо проекту секторальної бюджетної підтримки -  це проект апроксимації європейського законодавства, і я ще раз сподіваюся, що цей проект буде так само успішним, як і попередній", - зазначив Курикін.

Як наголошується, метою проекту є надання Міністерству екології та природних ресурсів України допомоги в підготовці до виконання екологічних вимог ЄС.

Зокрема, на сайті Мінприроди зазначається, що впродовж наступних трьох років діяльність проекту "Підтримка України в апроксимації напрацьованого законодавства ЕС у сфері навколишнього середовища" спрямовуватиметься на забезпечення адаптації законодавства України відповідно до зобов’язань, що їх Україна взяла на себе за Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, а також просвіту й інформування громадськості про важливі екологічні питання.

Діяльність проекту, бюджет якого становить 2,6 млн євро, проваджуватиметься за трьома основними напрямками: екологічне врядування та інтеграція екологічної політики, якість води та управління водними ресурсами та захист навколишнього природного середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-