Гройсман хоче знов переписати правила на вибори

Гройсман хоче знов переписати правила на вибори

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний у необхідності прийняття нового Виборчого кодексу.

Таку думку Гройсман висловив на брифінгу в Івано-Франківську, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз потрібно робити новий Виборчий кодекс. Виборче законодавство, м’яко кажучи, недосконале. Втім, хочу наголосити, що вибори у два тури (міських голів. - Ред.) є важливими. Вони дають можливість обирати справжнього лідера територіальної громади», - наголосив Гройсман.

Він допускає, що другий тур виборів можна не проводити, якщо кандидати великих міст набирають більше 40%, а розрив між ними сягає до 20% голосів виборців. Втім, спікер переконаний, що Україні потрібен новий Виборчий кодекс, і зміни до нього можливі. Однак, каже Гройсман, діяти вони мають не відразу, а лише через вибори, аби «ні в кого не було спокуси змінювати вибори під себе».

«Вважаю неприйнятним приймати закон про виборчі системи напередодні виборів. Переконаний, це - ганебна практика», - наголосив спікер.

Нагадаємо, Голова ВР Гройсман перебуває з робочою поїздкою в Івано-Франківську. Спікер провів нараду за участю міських, селищних та сільських голів, де обговорив питання децентралізації влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-