Нардепи хочуть

Нардепи хочуть "контрактну" культуру

Укрінформ
Верховна Рада має намір запровадити конкурсну процедуру призначення керівників  закладів культури.

За прийняття законопроекту №2669-д за основу проголосували 236 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Парламент має намір визначити, що керівники закладів культури призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту строком на п’ять років за результатами проведення конкурсної процедури, визначаються обов’язкові чіткі вимоги до керівника.

Особа може обіймати посаду керівника державного чи комунального закладу культури не більше двох термінів поспіль.

Керівником  державного чи комунального закладу культури може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи в галузі культури не менше трьох років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

При цьому, керівник повинен володіти державною мовою та мати досвід роботи на керівних посадах в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності не менше трьох років.

Не може бути призначена на посаду керівника державного чи комунального закладу культури особа, яка: за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена; має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку протягом останнього року накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;  є близькою особою або членом сім’ї керівників органу, який відповідно до статутних документів здійснює управління державним чи комунальним закладом культури, а саме центрального органу виконавчої влади, органу влади Автономної республіки Крим, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування.

Кандидатів на посаду керівника державного чи комунального закладу культури визначає конкурсна комісія з 9 осіб за результатами відкритого та публічного конкурсного добору на зайняття цієї посади.

Законопроект також передбачає оформлення трудових відносин із художнім та артистичним складом державних та комунальних закладів культури шляхом укладання контрактів, на конкурсній основі в порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-