Штайнмайер: завдання «нормандської четвірки» - не втратити момент

Штайнмайер: завдання «нормандської четвірки» - не втратити момент

Укрінформ
Завдання зустрічі глав МЗС країн «нормандської четвірки» 6 листопада в Берліні – «закріпити конструктив», напрацьований в Парижі місяць тому.

Про це, як повідомляє кореспондент Укрінформу, заявив перед її початком німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмайер.

«Ми зібралися тут, щоб не втратити момент, ті позитивні здобутки, яких досягли в ході дуже гарної зустрічі в Парижі», - сказав Штайнмаєр. Він висловив задоволення тим, що «перемир'я тримається з 1 вересня і обстановка на сході заспокоїлася».

«Однак цього недостатньо, саме тому ми зустрічаємося сьогодні тут з колегами», - сказав глава МЗС ФРН. За його словами, багато треба ще зробити у питанні відведення важких і легких озброєнь. «Все тут рухається у вірному напрямку», а от що стосується так званого політичного процесу, то тут все не так просто», - зазначив міністр.

Штайнмаєр наголосив, що для підготовки проведення виборів на окупованих територіях потрібний не лише відповідний закон, про який сторони вже домовилися, але необхідно ще забезпечити безпеку з тим, щоб ці вибори можливо було провести. Він оцінив як позитивний факт скасування сепаратистами виборів восени, чому сприяла і позиція Росії.

Міністри також обговорять питання гуманітарного порядку, відновлення інфраструктури, зокрема залізничного забезпечення та водопостачання.

Зустріч міністрів традиційно проходить на віллі МЗС ФРН «Борзиг».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-