Президент розказав, які іспити чекають на суддів

Президент розказав, які іспити чекають на суддів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко зауважив, що  згідно проекту змін до Конституції у частині правосуддя, служителі Феміди проходитимуть певну процедуру оцінювання, причому не лише один раз, а упродовж всієї кар'єри.

Про це він заявив під час зустрічі зі студентами та викладачами КНУ імені Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання оцінювання судді мають відповідати таким критеріям: компетентність, професійна етика тощо. І судді, які не відповідають відповідним критеріям, мають бути звільнені. І це справедливо, некорумповані і чесні судді мають залишитися і продовжити працювати, але вже з абсолютно іншим рівнем довіри суспільства. Оцінювання суддя проходитиме упродовж всієї своєї кар'єри», - сказав Порошенко.

Президент пояснив, що оцінювання кожен суддя має проходити починаючи з найвищої судової інстанції і закінчуючи судами першої інстанції.

Порошенко підкреслив, що кожен суддя не лише має скласти іспит, а Вища кваліфікаційна комісія перевірятиме не лише наявність професійних знань, а й дотримання антикорупційного законодавства. Також перевірятимуться декларації суддів, їх податки.

«До речі, хочу наголосити, що це стосується не лише суддів. Це саме мають пройти і державні службовці - такі самі критерії, такі самі вимоги», - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-