ЄП готовий підтримати безвізовий режим для України – євродепутати

ЄП готовий підтримати безвізовий режим для України – євродепутати

Укрінформ
Європейський Парламент готовий підтримати рішення про надання Україні безвізового режиму.

Це станеться за умови позитивної оцінки Європейською Комісією виконання Україною відповідних рекомендацій, заявили представники делегації Європейського Парламенту, які прибули до Києва для участі у Другому засіданні Парламентського Комітету Асоціації між Україною та ЄС, під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Євродепутати запевнили, що Європейський Парламент готовий підтримати рішення про надання Україні безвізового режиму у разі позитивної оцінки Європейською Комісією виконання Україною відповідних рекомендацій, а також активно допомагати у контексті проведення консультативного референдуму в Королівстві Нідерланди щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною", - йдеться у повідомленні.

Глава держави та члени делегації Європарламенту обговорили прогрес України щодо виконання зобов'язань у рамках Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС у світлі розгляду Верховною Радою України пакету відповідних законів, прискорення ратифікації Угоди про асоціацію, а також підготовку до започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Порошенко під час зустрічі наголосив: Україна наполегливо втілює у життя програму реформ у відповідності до Угоди про асоціацію з ЄС та потребує єдності і солідарності з боку ЄС як щодо поступу реформ, так і щодо подальшого врегулювання ситуації на Донбасі. "Єдність Європейського Союзу життєво важлива для нас", – підкреслив він.

У цьому контексті Президент подякував європейським парламентаріям за послідовну підтримку України, насамперед у відстоюванні територіальної цілісності і суверенітету нашої держави та звільненні українських громадян, незаконно утримуваних на території Росії.

Користуючись нагодою, Глава держави вручив орден "За заслуги" III ступеня членам делегації Європарламенту – Андрею Плєнковічу, Петрасу Ауштрявічіусу та Марку Демесмакеру за їх вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету Української держави, популяризацію її історичної спадщини і сучасних надбань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-