В Міноборони кажуть, що домовилися про співпрацю з Пентагоном на 5 років

В Міноборони кажуть, що домовилися про співпрацю з Пентагоном на 5 років

Укрінформ
Міністерства оборони України та США найближчим часом розроблять "дорожню карту" співробітництва на наступні 5 років у межах переходу на стратегічний рівень співробітництва.

Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми домовилися про наші подальші кроки, і наступним кроком буде розробка спільної "дорожньої карти" 5-річного співробітництва", - заявив він.

Заступник глави МОУ зазначив, що під час сьогоднішніх воєнно-політичних консультацій між МОУ та міноборони США в ході візиту помічника міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Елісси Слоткін було досягнуто домовленість про поглиблення співробітництва між оборонними відомствами двох країн. 

За його словами, міністр оборони України під час зустрічі визначив пріоритети подальшого співробітництва та його поглиблення. "Передусім це управління і планування ЗСУ, навчання та застосування ЗСУ, а також упровадження нової логістики в межах інтеграції України до НАТО, яка визначена логістичною доктриною", - заявив Гусєв. 

Заступник міністра оборони також наголосив, що Україна високо цінує підтримку безпекового сектору з боку США і, зокрема, "виділення 300 млн дол. США на наступний рік для впровадження реформ у МОУ та ЗСУ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-