Україна з трибуни ЮНЕСКО закликала Росію піти з Криму

Україна з трибуни ЮНЕСКО закликала Росію піти з Криму

Укрінформ
Представник України у Виконавчій раді ЮНЕСКО з трибуни організації закликав Росію припинити окупацію та попрання прав людини в Криму.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, з такою промовою заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця виступив у ході обговорення на полях Генеральної конференції ЮНЕСКО за участю маже 70 міністрів освіти нової програми сталого розвитку до 2030 року ООН.

«Я не можу не відзначити, що принципи ЮНЕСКО були поставлені під загрозу незаконною окупацією території Криму та України Російською Федерацією. Ми не можемо примиритися з цим явищем, воно повністю суперечить міжнародній практиці», - заявив Кислиця.

За його словами, враховуючи рішення останньої сесії Виконавчої Ради ЮНЕСКО, Україна докладе усіх можливих зусиль для того, щоб ідеали цієї організації перемогли, а також була припинена несправедливість, яка зараз панує у Криму. «Ми сподіваємося, що генеральний директор ЮНЕСКО запровадить такі механізми, які будуть відповідати реалізації цього рішення», - підкреслив представник України у цій спеціалізованій установі ООН.

Нагадаємо, Виконавча рада ЮНЕСКО у рамках 197-ї сесії 14 жовтня ухвалила ініційоване Україною рішення «Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)».

Проект рішення письмово підтримали 26 з 28 членів ЄС (крім Мальти та Хорватії), а також Канада, Норвегія, США, Туреччина, Швейцарія та Японія. Опонентом виступила Росія з традиційними аргументами щодо неприпустимості політизації діяльності ЮНЕСКО та втручання у справи суверенних держав. «Проти» проголосували 4 країни: РФ, Індія, КНР, Куба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-