"Зірвані вибори": ЦВК просить Раду визначитися вже цього тижня

Укрінформ
У Раді зареєстровано законопроект про особливості проведення чергових виборів Красноармійської та Маріупольської міських рад, а також мерів цих міст щодо проведення дня голосування 15 листопада 2015 року.

Законопроект передбачає виготовлення виборчих бюлетенів для такого голосування Центральною виборчою комісією.

Як зазначається на сайті парламенту, документ авторства народного депутата Сергія Тарути зареєстровано під № 3371-1.

Верховній Раді пропонується визначити 15 листопада днем голосування на чергових місцевих виборах у Маріуполі і Красноармійську Донецької області. Крім того, документ передбачає, що виборчі бюлетені для голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської, Маріупольської міських рад та Красноармійського, Маріупольського міських голів виготовляються ЦВК та передаються дільничним виборчим комісіям у встановленому Центрвиборчкомом порядком.

У свою чергу у Центральній виборчій комісії кореспондентові Укрінформу зазначили, що підтримають даний законопроект, але наголосили на необхідності його ухвалення на нинішньому пленарному тижні, аби встигнути його реалізувати у частині виготовлення бюлетенів.

Нагадаємо, 25 жовтня у двох містах - Маріуполі та Красноармійську Донецької області - виборці не змогли проголосувати на чергових місцевих виборах. У Маріуполі міськвиборчком відмовився забирати бюлетені з поліграфічного підприємства, а Красноармійська ТВК не видала бюлетені дільничним виборчим комісіям, посилаючись на відповідне рішення суду.

Фракції коаліції досі не дійшли консенсусу в питанні виходу з цієї ситуації. Так, БПП та "Народний фронт" пропонують парламентаріям призначити днем голосування на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську 15 листопада, проте "Батьківщина" та "Самопоміч" наполягають на оголошенні нового виборчого процесу в зазначених містах.

Водночас 2 листопада ЦВК звернулася до Верховної Ради щодо невідкладного законодавчого вирішення питання поновлення виборчих прав громадян України - членів територіальних громад Красноармійська і Маріуполя та призначення проведення голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської та Маріупольської міських рад та мерів цих міст 25 жовтня 2015 року на неділю 15 листопада 2015 року. У зверненні члени ЦВК наголосили, що виборчі процеси у Маріуполі та Красноармійську не можуть бути завершені у жоден визначений законом спосіб, тому необхідне рішення парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-