Корбан розповів, куди пішли гроші з Фонду оборони країни

Корбан розповів, куди пішли гроші з Фонду оборони країни

Укрінформ
Заарештований Геннадій Корбан через адвоката розповів про звинувачення, які йому висунули в ГПУ.

За словами головреда Цензор.НЕТ Юрія Бутусова, Геннадій Корбан через адвоката зв'язався з редакцією і розповів про подробиці затримання.

За словами Корбана, йому пред'явлені підозри у скоєнні трьох злочинів.

«По-перше, розкрадання коштів з Фонду оборони країни, який я сам і створив у Дніпропетровську, і був його основним донором. По-друге, викрадення голови Державного земельного агентства Сергія Рудика. По-третє, викрадення секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка», - цитує Бутусов лідера «Укропу».

Знову ж, за словами Корбана, жодних підозр у розкраданні державних коштів йому не пред'явлено.

Він також заявив, що слідство веде прокуратура Чернігівської області.

«Я затриманий з масою процесуальних порушень, і не збираюся полегшувати роботу негідникам. Мені буде не складно довести свою невинність у суді - я нікого не викрадав», - сказав він.

«Слова представника ГПУ, що на кошти Фонду оборони країни закуповувалися коштовності і машини - чиста правда. Нашими коштовностями були тепловізори і приціли, снайперські гвинтівки і десятки карабінів, радіостанції та далекоміри - в промислових кількостях. Інших коштовностей я не купував, це буде нескладно перевірити. Я з гордістю покажу звітність Фонду - шкода, ми далеко не всі витрати встигали зафіксувати під час війни. Через Фонд пройшли куди більші суми, ніж заявляє ГПУ, там були багато мільйонів доларів. Я дійсно купував через Фонд і просто кешем сотні машин, вантажних і легкових і навіть значну кількість бронетехніки - але мені жодного разу не довелося на них поїздити. Багато тисяч бронежилетів і комплектів форми, взуття. Колосальні обсяги продовольства і води. Медикаменти і медичне обладнання. Паливо. Перевезення поранених та загиблих. Цілий діючий командний пункт оперативного командування "Схід" повністю побудований з усім обладнанням і зв'язком на кошти Фонду оборони країни. Так, визнаю, я все це використовував для себе. Тому що я себе особисто від своєї країни не відриваю. І я за це готовий відповідати", - запевнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-